Karakter Regio Overijssel
< Terug naar lijst

Voor onze locatie in Enschede van Karakter zijn wij in verband met zwangerschapsverlof per januari 2020 op zoek naar jou!

kinder- en jeugdpsychiater m/v op de poli (tijdelijk / interim)

Solliciteren

Bij Karakter helpen we kinderen met complexe psychiatrische problemen en hun gezinnen door excellente diagnostiek en behandeling. De meer dan 900 betrokken professionals werken vanuit een passie voor kinderen en jeugdigen. Wij geloven in de kracht van de samenwerking tussen kind, ouders en professionals en gaan samen voor inzicht voor ouders en toekomstkansen voor kinderen.

Voor onze locatie in Enschede van Karakter zijn wij  in verband met zwangerschapsverlof per januari 2020 op zoek naar een:

kinder- en jeugdpsychiater m/v op de poli (tijdelijk / interim)

(20 – 36 uur per week in overleg, periode januari t/m juli 2020)

De vacature ruimte ligt breed maar m.n. binnen de polikliniek SAOS (Stemming- Angst- en Overige Stoornissen) en indien passend ook deels invullen van de taken van manager behandelzaken locatie Enschede.

Je functioneert binnen de multidisciplinaire teams in Enschede. De kinder- en jeugdpsychiater is medisch en hiërarchisch eindverantwoordelijk voor het behandelbeleid daar waar je regiebehandelaar bent. In andere dossiers ben je meer actief op consultbasis waarbij de GZ of Klinisch psycholoog de regie voert.

Jouw werkzaamheden

 • je verricht intakes, kinderpsychiatrisch onderzoek en overige  diagnostische werkzaamheden met betrekking tot psychiatrische- en  somatische problematiek (co morbiditeit)
 • je stelt samen met de coördinerend behandelaar en in overleg  met de patiënt en/of het patiëntsysteem een (deel)behandelplan op, stelt hierin prioriteiten;
 • je biedt intern (en mogelijk extern) een consultfunctie voor collega behandelaren;
 • je voert waar nodig adviesgesprekken met ouders en externe professionals;
 • je geeft vorm aan behandeling en de toekomst daarvan;
 • je levert een bijdrage aan externe consultatie en coaching aan in- en externe partijen;
 • je levert een bijdrage aan de ontwikkeling van het eigen vakgebied.
 • je participeert als achterwacht in het systeem van bereikbaarheidsdiensten

Binnen het multidisciplinaire team wordt gewerkt vanuit een systemisch, vraaggericht en competentiegericht perspectief.

Jouw profiel

 • je beschikt over je opleiding tot arts en de specialistische opleiding tot psychiater (aangevuld met de aantekening kinder- en jeugdpsychiater) en je staat ingeschreven in het BIG register;
 • je hebt ervaring met de doelgroep van kinderen van 6 tot 18  jaar of je hebt hiermee affiniteit;
 • je werkt graag vanuit een oplossings-/competentiegericht  kader;
 • je bent stressbestendig, innovatief, daadkrachtig en in  staat tot zelfreflectie;
 • je wilt je blijven ontwikkelen en wilt samen met je collega’s  verder bouwen aan hoogstaande behandeling voor kinderen en jeugd in de  regio Twente
 • je wilt werken in een leuk pro actief team waar naast de professionaliteit ook werkplezier hoog in het vaandel staat


Wat kun je verwachten?

Samen zorgen wij voor onze jeugd in Twente, onze toekomst! Dit doen we vanuit een team vol energie en positiviteit. Onze werksfeer in combinatie met onze expertise vormt de basis van onze behandeling binnen de SJGGZ in de regio rondom Enschede.
Bij Karakter vind je een inspirerende werkomgeving waar op kwalitatief hoog niveau zorg geboden wordt aan kinderen en jongeren en hun systemen met (complexe) psychiatrische problematiek. Je krijgt de ruimte voor de ontwikkeling van jouw deskundigheid. Tevens krijg je de kans om mede vorm te geven aan de toekomst en visie van jouw zorglijn. Je blijft via de Karakter Academie op de hoogte van de nieuwste wetenschappelijke inzichten en wordt bijgeschoold door de beste professionals in het vakgebied. Innovatie staat hoog in het vaandel en dat maakt het voor jou mogelijk om betrokken te zijn bij baanbrekend wetenschappelijk onderzoek, consultatie en onderwijs aan externe partijen. Kortom, je kunt je blijven ontwikkelen bij ons én samen met ons.
Salariëring en overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO-GGZ. De functie is ingedeeld conform CAO GGZ (AMS regeling) plus een arbeidsmarkttoelage van 5%.

 Belangstelling?

Meer informatie over Karakter vind je op www.karakter.com. Wil je meer weten over deze vacature? Dan kan je contact opnemen met Mattijs Schurink, manager bedrijfsvoering, via tel. 06 284 154 91

Referentienummer:

19OV180

Regio:

Overijssel

Startdatum:

01-01-2020

Sluitingsdatum:

31-12-2019

Locatie:

Enschede

Contactpersonen:

Mattijs Schurink
Terug naar boven