Karakter
< Terug naar lijst

Voor de ontwikkeling van ons behandelcentrum in Zwolle zoeken wij een

Manager behandelzaken kliniekgroepen Zwolle, FACT en IHT (IBC i.o.) (een kinder- en jeugdpsychiater of een klinisch psycholoog)

Solliciteren

Voor minimaal 32 uur per week

Ben jij die stevige kinder- en jeugdpsychiater of klinisch psycholoog die er plezier aan beleeft zich binnen een pittige dynamiek met patiënten, gezinnen, verwijzers en de teams te bewegen, die het leuk vindt innovaties in het behandelaanbod te ontwikkelen en te implementeren, die op motiverende wijze leiding geeft aan de behandelteams, die stevig in de schoenen staat, stuurt op resultaten en die verbindingen legt binnen en buiten de teams en Karakter, die warm loopt voor de transformatie in de jeugdzorg die binnen de regio aan de gang is en die zich graag wil inzetten voor onze jeugd in Overijssel? Dan zijn we op zoek naar jou!

Het aan te sturen stuk bestaat uit twee kliniekgroepen, een FACT team (in samenwerking met andere partijen), een Intensive Home Treatment team (op te richten). Karakter Overijssel is in ontwikkeling. Taakverdeling en takenpakket is een gespreksonderwerp in het Management team. Je kunt invloed uitoefenen op die verdeling.

Wat ga je doen als manager behandelzaken?

 • je geeft samen met de manager bedrijfsvoering integraal leiding. Daarbij ben je met name verantwoordelijk voor de inhoudelijke aansturing en borging van kwaliteit en veiligheid, maar verlies je de bedrijfsmatige kant niet uit het oog.
 • je bent deskundig op en verantwoordelijk voor het behandelaanbod en de patiëntenzorg.
 • naast 8 uur management ben je werkzaam als kinder- en jeugdpsychiater of klinisch psycholoog in de patiëntenzorg binnen (een van) de teams.
 • samen met de andere leden van het MT Overijssel bepaal je het tactisch beleid en draag je duaal verantwoordelijkheid voor de realisatie daarvan.
 • je zet een duidelijke visie neer op de ontwikkeling van de zorg die aansluit bij de strategie /visie van Karakter en de vraag vanuit      de regio.
 • je hebt oog voor verbetermogelijkheden en onderneemt hier gerichte acties op in afstemming met je duaal collega en je collega zorglijnmanagers binnen het MT Overijssel en participeert in het onderwijs aan de AIOS en andere opleidingen.
 • je legt verantwoording af aan de regio directie Overijssel.
 • Je participeert als KJP in de achterwacht buiten kantoortijd

Wat breng je mee als manager behandelzaken?

 • je bent een nieuwsgierige kinder- en jeugdpsychiater of klinisch (neuro) psycholoog en staat ingeschreven in het BIG-register;
 • je beschikt (bij voorkeur) over enige leidinggevende ervaring in een complexe, professionele omgeving. 
 • begrippen als lef, het durven aangaan van veranderingen, inspirerend en coachend leiderschap, sturen op afstand, het bieden van holding, het durven geven van feed back aan collega’s, samenwerken, visie, ondernemerschap en goede communicatieve vaardigheden kenmerken jou;
 • je hebt tact en overtuigingskracht, weet mensen te stimuleren en motiveren en kunt tegenstellingen overbruggen.
 • je bent flexibel, creatief en daadkrachtig en kan jezelf profileren binnen een veranderende organisatie.
 • je bent stressbestendig en beschikt over een gezonde dosis relativeringsvermogen en humor.
 • je bent in staat om zowel zelfstandig als in een multidisciplinair team te werken. 

Karakter is een kinder- en jeugdpsychiatrische instelling en richt zich op kinderen, adolescenten en gezinnen met de meest complexe psychiatrische problemen. Naast diagnostiek en behandeling vinden wij het ook belangrijk onze kennis met ketenpartners als huisartsen, kinderartsen, wijkteams en scholen te delen, naast dat we met genoemde ketenpartners nauw samenwerken. Karakter is een innovatieve organisatie en zet in op gebruik van digitale technologie bij de behandeling en logistiek.

Karakter biedt ruimte voor het ontmoeten van je collega kinder- en jeugdpsychiater en klinisch (neuro) psychologen middels 2 jaarlijkse seminars waar inhoudelijke thema’s aan bod komen. Voorst wordt er een management development traject geboden waarin je je collega zorglijnmanagers van andere regio’s leert kennen en elkaar kunt inspireren en kennis kunt delen. Karakter groeit toe naar meer zelforganisatie waarbij er ruimte is dit met je eigen teams verder inhoud te geven. Voorst werken we met de Lean methodiek om continue inhoudelijke en logistieke processen te verbeteren. We bieden daartoe een interne opleiding.

Wat bieden wij jou
Je vindt bij ons een inspirerende en dynamische werkomgeving waar we op kwalitatief hoog niveau behandelingen bieden. Je kunt rekenen op enthousiast teams en goede arbeidsvoorwaarden conform de CAO-GGZ:

 • Een inschaling in de salarisschaal voor medisch specialisten kinder- en jeugdpsychiater) of FWG 70 (klinisch psycholoog), op basis van een 36-urige werkweek, daarnaast ontvang je een managementtoeslag van 5%.
 • Arbeidsvoorwaarden conform de cao GGZ
 • Vitaliteitsregeling waarbij je een bijdrage kan ontvangen voor bijvoorbeeld de aanschaffing van een fiets of contributie van een sportclub
 • Opleidingsbudget, GoodHabitz
 • Collectieve verzekeringen
 • Een uitdagende werkplek van hoog niveau, waarbij ontwikkeling en groei van kennis en kunde voorwaarde zijn

Geïnteresseerd?
We gaan graag met je in gesprek! Je kunt tot en met 13 september 2019 aanstaande solliciteren via onderstaande link "solliciteren". 

Meer informatie of vragen? 
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Els van den Ban, regiodirecteur behandelzaken Overijssel en kinder- en jeugdpsychiater, bereikbaar op telefoonnummer 06-46944966. Mocht zij niet meteen de telefoon kunnen opnemen, dan vriendelijk verzoek je naam en telefoonnummer achter te laten zodat zij je zo spoedig mogelijk terug kan bellen. Tot 2 september kun je, i.v.m. vakantie, contact opnemen met Joost van den Brink, directeur bedrijfsvoering, bereikbaar op telefoonnummer 06-52549757. 

Bij indiensttreding vragen wij een verklaring omtrent gedrag van je.

Referentienummer:

19OV169

Regio:

Overijssel

Werkuren:

Parttime

Startdatum:

29-08-2019

Sluitingsdatum:

13-09-2019

Locatie:

Zwolle

Contactpersonen:

Joost van den Brink
Terug naar boven